Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kidnappad av skägget våldet och kuken

Bilden av Gud är kidnappad av galna män
deras Gud är en sjukdom som sprider sig
mördarhänder och bomber ockuperar människans heligaste rum.

Drömmen 0m kärlek rinner fritt över våra gränser
sträcker på sig i sin godhet
rinner över kragen
över fingrarnas vita månar
vi som ännu söker varandra under järnhimlen
smälter tålmodigt djävulsögon mellan våra kroppar.

Jag lyfter mina händer
knäpper ihop kappan kring mina barn
ser inåt
kärnan är mjuk som dun
är hård som moderskärlek.








Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 346 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-11-18 20:00



Bookmark and Share


  Mats Edin VIP
Härlig skrift, snygga upprop
2015-11-20

  Peter Olausson VIP
"kärnan är mjuk som dun/är hård som moderskärlek" - så bra, så klokt!
2015-11-19

  i af apa
mod & värme
i dessa tider
av Mörker...
2015-11-19

    Elisabeth Nilsson VIP
Fantastisk text, med mod och medmänsklighet men också kritik mot galna män i Guds namn.
2015-11-19

  Nanna X
Har länge misstänkt att Gud är kidnappad...
2015-11-19

  Respons VIP
Mycket bra. Läser det som ett försvar av det goda viktiga livet när det hotas.
2015-11-19
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP