Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Liberte Egalite Fraternite


Champs- Odyees





Jag tyckte jag såg månen
på Paris himmel men det var bara en raket.

Så jag gick bort från fönstret, släckte teven och fortsatte måla den på duken på stafflit

Jag tyckte

jag hörde kråkor

de vid Champs-Odyees de är inga riktiga kråkor
sade den påhittade

som stod i min balkong med utsikt över friheten De riktiga kråkorna har flytt

sitter inte ens kvar
invid Vinrankorna i Bourgogne

om det inte vore för att det fortfarande bara är en dikt

För Kråkorna de sitter i träden i Parc Montsouris och hon på sin balkong utöver Champs-Odysees

Fast ondskan sveper över och tar din älskade ifrån dej
fortsätter hon gå gatan Champs-Odyees fram

Fortsätter gå för friheten








Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Lars Gullberg
Läst 276 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-11-18 22:17



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Orden svävar över dom tunga molnen och förändringens vind blåser frihet....
2015-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg