Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Uppbrott


Befinn dig i en vårvik
där isarna släppt sitt benvita famntag
för att uppföra mot stränderna
sin symfoni om uppbrott
i klirrande sättning!

I det klara vattnet,
bland vasstumparna,
kan du se gäddorna stå travade
likt mörkgröna cigarrer
rullade ur fjolårsnaten.

Din roddbåt rör sig långsamt,
aktern före utmed vassen.
Och där sitter du:
på en toft i teak och flagnad lack
drivandes mot morgondagen.




Fri vers av peripeti
Läst 1364 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-04-25 01:09



Bookmark and Share


  Josi
Snyggt, målande beskrivet!
2006-07-08

  Ms Field
otroligt vackert! tjusigt bildspråk och en känsla som heter duga
2006-05-17

    Annan.Stans.
Vacker och målande. XD Du får en guldstjärna!
2006-05-11

    ivre_de_vie
tycker om beskrivningen av gäddorna-en vacker och originell metafor! dikten har också en skön rytm.
något som jag tror skulle vara en förbättring däremot, vore om
"och flagnad lack " ändrades till "med flagnad lack". bara en intuitiv känsla jag fick.
mvh / i
2006-05-08
  > Nästa text
< Föregående

peripeti