Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Med en tredje statsmakt värd namnet skulle mycket av det vi upplever och ser av alla de vansinnigheter som förkommer inte lika lätt och framför allt inte ostraffat kunna ske ...


Söker finna ut ...

... ett sätt 
för att genom affirmation
kunna få det sunda förnuftet
att  segra hos dem
som mänskliga rättigheter
för en ovanligt vanlig 
och alldeles underbart fin ung existens
och därmed se till
att ändra på
fattade outgrundligt vansinniga beslut ...

Men det är inte så lätt
på något sätt
att få egenmäktighet
och sunt förnuft
hos vissa 
att kunna komma överens ...

Ty för det 
krävs det verklig vilja ...

... något som
synes dessa existenser
från dem de har att
utöva sin makt och befogenheter över
fullständigt och outgrundligt obevekligt skilja ...

Eftersom de anser sig
stå över
alla lagar, förordningar och rättigheter
alla övriga medborgare 
anses skyldiga att följa
av såväl obligerande grundlagsbundna skäl
som för att samhället som helhet 
och till sin delar ska fungera 
så även av sin fria vilja behöver ...

Det som är så innerligt trist
men också skrämmande i sig
är hur godtyckligt och lätt
våra grundläggande rättigheter
väger i de voterade läger
som har att säkerställa
att den exekutiva myndighetsmakten
följer de direktiv och förordningar
som för medborgarna ska garantera
att de skyddar,
respekterar och aktar deras leverne och liv ...




Övriga genrer av Peter Stjerngrim VIP
Läst 209 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-11-19 17:45



Bookmark and Share


  Hanna Mari Wallin
elegant framfört skrivet med hjärta och gedigen livsinsikt.

bokmärker
2015-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP