Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag har en ond dröm som kommer om natten...


de fastnar i mitt hår

skulle du känna igen helgonen
de som väglett dig ett helt liv
skulle du känna igen poeterna
de som skrivit manuskriptet om ditt liv

vi slängde bort kontrollerna
vi slog sönder alla mobiler
vi tänkte att luften är kanske fri
för fågeln vågar flyga dit vi aldrig trott
bomber faller i Libanon
skotten i Paris
du drömde om Europa
men vad var det Anders sa

vars är nu alla helgonen
de som alltid stannat kvar
vars är nu alla poeterna
de som skapade poesi av allt hat

när vi blir rädda för damm, grus och regn
blickar blir till vapen
man ser skuggor på sin vägg
bomberna i öst
de fastnar i mitt hår
Sverige är obehagligt selektivt
du drömde om Europa
men vad var det Anders sa

vi behöver en guide
för att återfinna helgonen
vi behöver en guide
för att återfinna poeterna

men kommer vi någonsin
att känna igen dem

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Mike
Läst 542 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-11-20 14:12



Bookmark and Share


  Nina.H
Mycket bra text!
2015-12-03

  Sofhia Wirström
underbar text

2015-11-24

  Solitaire VIP
Guider finns det allt, helt visst
Men det är desto mera trist
Att vi springer så fort förbi dom
Så öronen flaxar i tomme, bakom
Otrevligheter är däremot nåt vi förstår,
Som älgflugor fastklamrandes i vårt hår
När det vi bäst behöver är goda ord
Om hur vi ska rädda varann och vår jord

Guldstjärnestatus har din fina, kloka text. Jag tror den behövs på Twitter ikväll. Hoppas du inte misstycker om jag delar den...
2015-11-21

  Tess74
Fantastisk text!
2015-11-20

  Peter Stjerngrim VIP
Du gör det lätt för mig att förstå
och inse varför jag vill vara och är din vän
oavsett vad - och att jag är din vän hela vägen inte blott i ord!
2015-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Mike
Mike