Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

För att hoppas kunna leva vidare (Att komma hem)

 

Att komma hem

fastän min flykt varit lång

Att ge upp allt jag har

För att hoppas kunna leva vidare

 

Att hem är här

Kanske om ett litet tag

när mitt bultande hjärta slår

med något lugnare slag

 

Det är inget jag själv valt

Men vad gör en man

när han inget har

Då är valet ändå klart

 

Att komma hem

Tak och värme och en säng

En början och ett slut

på samma gång

 

Hur kan jag säga det

på mitt nya språk

Att jag bara vill samma sak

som du

 

Att komma hem

Vill du bli min nya vän

som visar mig vägen

För att hoppas kunna leva vidare




Fri vers av Gunnar Ideström
Läst 450 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-11-20 22:27



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Att komma hem är att åtminstone sätta bo, i livet, någonstans. På det viset har texten sina poänger.

2016-01-10

  Minkki VIP
gripande, både texten och bilden
2015-11-22
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Ideström
Gunnar Ideström