Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sista paret ut i familjen


soldaten och ballerinan

De räddade varandra mitt i rusningstrafiken.
han fick syn på henne i frysdisken. såg hur hon förtvivlat letade efter någon som såg hennes lilla hjärtformade ansikte. ålar och gösar tryckte sig mot hennes silverglänsande kropp. hur hon hamnat i deras sällskap kunde hon inte minnas.

Han däremot hade mycket medvetet gömt sin långa blyga kropp. vikt ihop bröstkorgen kring andetagen.
sedan länge bofast i sin dator dygnet runt men han såg henne ändå där bland is och fileade laxar. han såg att hon var vacker.

när han sa att hon var vacker steg hon upp och satte eld på hans dator
hans brödrost
hans vita mage
hans slöa händer
hans heltäckningsmatta
hans barndom
den brann som en julbock på Stortorget.

Nu hör jag deras andetag följa varandra i det lilla flickrummet under trappan..
Imorgon ska jag ge honom en vit gitarr och stuvade makaroner.




Prosa av Magdalena Eriksson VIP
Läst 356 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-11-21 18:13



Bookmark and Share


  valpen
Jag är imponerad av ditt språk och din kreativitet. Det är annorlunda, uppseendeväckande och oväntat.
2015-12-06

  Sturesdotter
Dubbelapplåd.
2015-11-23

  Lars Hedlin
Stark livfullt
2015-11-23

  Respons VIP
Ett spännande okonventionellt möte. Jag tycker om uttrycket "vikt ihop bröstkorgen kring andetagen"??
2015-11-22

  i af apa
åhåj så det brinner!
håller med Nanna X, liksom...
2015-11-22

  Sommarina VIP
så vackert och kärleksfullt skrivet..Om Kärleken
2015-11-22

    Elisabeth Nilsson VIP
En underbar historia som rör vid hjärtesträngarna.
2015-11-22

  KattenKin VIP
Hon stuvade om ordningen före makaronerna, bra, hon brinner för kärleken.
2015-11-22

  Nanna X
Åh så bra. En inverterad H C Andersen, liksom.
2015-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP