Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En annan värld

Kan du tänka dig en värld
fri från krig och svält
med gröna skogar,
ljumma vindar
och gyllene fält

En värld där vi tänker på
och hjälper varandra,
där egoismen är död
och vi ställer upp för andra

En värld utan orättvisor
där vi lever som vi lärde
En värld utan fördomar
där vi värnar om människors
lika värde

Kan du tänka dig en värld
där alla har det bra
där folk delar med sig
istället för att bara ta

Det är en värld
som inte ännu finns till
men som kan existera
om vi alla bara vill




Fri vers (Fri form) av Marica Dahl
Läst 286 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-11-21 12:46



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Ja fin vy, en vi alla borde sträva till!
Fin värdsbild du ger med dina ord!
2016-01-02

  Chawa VIP
Ja det kan jag. Det är min högsta dröm. Mycket fint reflekterat i diktform!
2015-11-24

  DominiQueen
JA: Utan tvekan, jag har därtill skapat en stad i min fantasi... har min inre värld inuti som motvikt till jordetrögman...
Bra frågor!!!
/DominiQue
2015-11-23

  Hanna Mari Wallin
fina tankar och elegant framfört

2015-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Marica Dahl