Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tankar om livet.


Av vatten buren.

Redan som foster bars du av vatten.
Du flyter fortfarande
i ett hav, som bär dig.
Där du aldrig kan drunkna,
om du inte kämpar emot,
om du inte blir rädd,
om du inte stelnar i fruktan.

Nej,låt dig lugnt bäras, vaggas,
så skall du tryggt födas igen.

Vilka vatten som väntar dig där,
vet du ingenting om.

Inte mer än om de forna vattnen,
du lämnat bakom dig,
utan fruktan.
ue.




Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 211 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-11-21 18:33

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
En vacker dikt
om livet har du
här gett oss
2015-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram