Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Paniksyndrom

tänk dig en varm savann i december månad

tänk dig zebror och bufflar,

natur och djur

i perfekt symbios

försök finna din plats där

 

tänk dig nu ett lejon

försök föreställa  dig hur det kommer rusande

med blodiga tänder och mord i sin blick

du är dess lunch

 

föreställ dig hur ditt hjärta slår så bröstet skakar

hur svetten rinner kall längs ryggen,

känn hur lungorna jobbar så de nästan spricker 

hur varje sekund blir en evighet

och varje impuls skriker 'TA DIG HÄRIFRÅN!'

känn yrseln välla och adrenalinet spruta

känn skräcken

..paniken

 

fast det finns inget lejon

den varma savannen är ditt kalla rum

skräcken kommer inifrån

du kan inte gömma dig

du kan inte springa

 

hjälp!

 




Fri vers (Fri form) av Erik Gefvert
Läst 361 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-11-23 12:32



Bookmark and Share


  Bloodshot
Panikångest. Blivit en del av vardagen. Underbar text. Träffar en rakt i hjärtat, du beskriver det perfekt.
2015-12-27

  Robin V
Väldigt snyggt skrivet! Utmärkta metaforer
2015-11-27

  Evelyn Falk Möller VIP
Och allt skapas i hjärnan.

Men kan den skapa panik kan de också skapa lugn och harmoni.... Allt beror på vilka tankar vi väljer att tro på.
2015-11-23

  Titti Rydberg VIP
En utmärkt förklaring på panikångest
2015-11-23

  överlevaren VIP
Ja det är ett gissel att vara fången i en känsla som inte matchar verkligheten, som upplevs på största allvar!
Bra ordat!
2015-11-23
  > Nästa text
< Föregående

Erik Gefvert
Erik Gefvert