Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag drömde


Jag drömde det kunde kvitta
med världsproblemen av alla slag.
Jag drömde jag kunde hitta
en plats för livet en solig dag.

Jag drömde om en glänta,
om ett Eden för dig och mig.
Jag drömde att tanken pränta
ner på papper och skicka dig.

Jag drömde om längre somrar,
om friska kinder och mindre hat.
Jag drömde om längre vårar,
om mindre plikter och mindre tjat.

Jag drömde inga andra fanns,
att du var orörd av kärlekshand.
Jag drömde allting var en dans
och att tiden ej rann som sand.

Jag drömde det aldrig hände,
allt som jag sett och velat glömma.
Jag drömde om dig jag kände
och att det ännu var värt att drömma.

Jag drömde det kunde kvitta
med varje steg som du gått förut.
Jag drömde jag kunde hitta
en plats där ångesten ebbar ut.

Jag drömde om alla döda
som redan vandrat här på vår jord.
Jag drömde om själens möda,
om salig lycka och vackra ord.




Bunden vers (Rim) av Thomas Widemark
Läst 536 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2015-11-23 15:27



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fin poesi!
2016-06-25

  Solstrale VIP
Otrolig, poesi! Tack!
2016-03-21

  P-E-H
Vackert och välgjort! Gillar...
2015-12-10

  Jan Widströmer VIP
Den skulle jag vilja se tonsatt som ballad .... bra rytm och rim
2015-11-24

  Marita Ohlquist VIP
Bra, tänkvärd text om livet!
2015-11-23

    Marica Dahl
En väldigt fin och berättande text. Bra skrivet!
2015-11-23
  > Nästa text
< Föregående

Thomas Widemark
Thomas Widemark