Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vi vet sanningen men vi försöker att förbise den med en snabb hosta


Samtida Historien

Hülegü!
den femte sonen till Tolui
vad har du att göra i Syrien?
dina barn är fortfarande vid liv
de belägrar Aleppo
och härjar Damaskus

Baibars!
pressa dem tillbaka härifrån
rakt mot floden Tigris och återvinn
det är vi som kan vår historia
vi kommer ihåg namnen och avgudar dem

***

skyll inte på offret
och vi frågade honom
vem är hon?
så säger han
glöm inte fåglarnas rädsla för flygplanen
krigen kommer inte att stoppas
inte så länge jorden roterar runt sin egen axel
nätternas kyla torkar inte blodet
historien skapar framtiden
men även varje styrka kommer att förstöras

ingen förstod vad han menade
men snart är det nyår
ett nytt år knackar på våra dörrar
det snöar
och jultomten existerar inte
inga julklappar till dig i år
vi slänger bomber
för att läka våra sår
för att läka våra förra offers sår

***

Gilgamesh!
vi behöver en Gudomlig styrka
din epos är början av konsten
hur lång tid tog det tills du upptäckte
att man inte kan kriga emot tid och tålamod
din resa i sökandet efter odödligheten var inte onödig
Enkidus död var början av ditt visdom
gå tillbaka till templet
och erkänn den enda sanningen på din andra halva

***

vi vet sanningen
men vi försöker att förbise den med en snabb hosta
vi går förbi den andra
som om vi inte känner varandra
ondskefulla ignoranter kan vi vara




Fri vers (Prosapoesi) av Ahmad A. Hafiz
Läst 678 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2015-11-23 22:17



Bookmark and Share


  anits VIP
Känslosamt och mycket berörande skaldat!
2015-11-26

  Marianne Räf
Kännbara och tänkvärda ord.
2015-11-24

    ej medlem längre
En stark och naken text som berör läsaren med varje ord och bokstav.
2015-11-24

  Ljusletaren
Vi får aldrig och då menar jag aldrig tappa hoppet om att ljuset ska vinna. Oavsett religion så bör vi hålla ihop för vi var ett enda från första början/kram
2015-11-24

  Evelyn Falk Möller VIP
Stark text och som vanligt sätter du fokus precis på det viktigaste.

Men jag måste tro att "den goda" människan inuti oss aldrig kommer att dö, att ärleken kommer att vinna. Det är nämligen min drivkraft.

Man får aldrig Aldrig ta bort hoppet från människoran.
2015-11-24

  Gunnel Eriksson VIP
Mycken kunskap i den här dikten,
kunskap som gått mig förbi.
Sista strofen är drabbande men
alltför pessimistisk, tycker jag.
Väl diktat!
2015-11-24

  Marita Ohlquist VIP
Mycket intressant text att läsa och begrunda.
Har läst på för att få en helhet.
Många kloka strofer här.
2015-11-24

    ej medlem längre
Spännande, gåtfull, dramatisk text och i ett mångtusenårigt perspektiv. Med en lärdom
2015-11-24

  wildrose
Stark text!
2015-11-24
  > Nästa text
< Föregående

Ahmad A. Hafiz