Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Porträtt av en medmänniska





Hon var skör och ömtålig
som en porslinsdocka

hanterades hårt och ovarsamt

gick sönder

bitarna fogades samman

utanpå syntes ingenting
men sprickorna skavde inuti





Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 360 gånger och applåderad av 32 personer
Publicerad 2015-11-24 10:57



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jättefin berörande text.
Mvh annokas
2015-12-10

  Linda CH VIP
Här finns förståelse för den ärrade själen.
2015-11-26

  Lars Hedlin
Tycker om!
2015-11-26

  Eva Helene VIP
Skrivet med inkänning och empati. Bra!
2015-11-25

  Teresia Ridell
Svidande, bra skrivet!
2015-11-25

  Maria Sundelin VIP
Igenkännande
Kramar
2015-11-25

  Respons VIP
Träffande!
2015-11-25

  Sommarina VIP
Ja så bra ordat, sprickorna skavde inuti.....
2015-11-24

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfullt och skickligt om hur vi människor beter oss mot varann ibland.
2015-11-24

  Magdalena Eriksson VIP
Känner igen...
2015-11-24

  i af apa
allt syns
inte på ytan...

bra fångat!
2015-11-24

    Dan Myrbeck
Bra om det yttre resp inre.
2015-11-24

    Elisabeth Nilsson VIP
Tänkvärd text om ytan, och själens sår, som inte syns.
2015-11-24

  Marianne Räf
Bra porträtt!
2015-11-24

  överlevaren VIP
Ja så sant, skarvarna sliter inombords och fixeras aldrig fullt ut!
2015-11-24

  Rise Little One
Ett svårt tillstånd för många.
2015-11-24

  StinaJ VIP
Känns så vemodigt och tragiskt. Sprickor som skaver inuti, det är så många som känner så
2015-11-24

  Anya VIP
Här känner jag igen mig. Bra iakttagelse.
2015-11-24

  M.Eta
Man behöver röntgensyn om man ska se hur en människa mår och det har man ju inte. Man får gå på intuition. fin text!
2015-11-24

  Gunnel Eriksson VIP
En erinran att det är svårt
att bedöma en människa.
Bra formulerad.
2015-11-24

    ej medlem längre
Tänk om, vi är sköra, hantera oss varsamt, för nu och i det framtida, kanske blir det då färre sprickor.
2015-11-24

  ResenärGenomLivet VIP
Fin beskrivning...
2015-11-24

  Öknens Ros VIP
bra liknelse, människor kan gå sönder utan att det syns utanpå, men ärren inuti bär man med sig..
2015-11-24

    ej medlem längre
Att hålla ihop det yttre som skydd är för många en livsgärning.
2015-11-24

  louisegirl
Ja inre sprickor kan vara värre, än yttre <3
Fint förmedlat!
2015-11-24
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP