Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En tisdag i slutet av månaden.


Novemberdag 2015.

Morgon:grå; för trött för att gå ur sängen.
Eftermiddag: en dikt vinkar genom fönstret.
Kväll: svart med mörk jazz,
smörgåsar och rött vin.

Släpp in dikten; skriv ned den.
Nog läser någon den.

Fåglarna har fått frön,
som de byter med varandra,
dansar från talgboll till talgboll,
gungande, sjungande dova novembersånger.

Ett rådjur glider längs frostmattan,
krockar med stora granen
kommer förvirrad och taggig ut på andra sidan.

Veden förbereder sig lugnt inför kvällsbrasan;
Öppet spjäll.torra björkstickor att tända med.

Natten har länge stått på lur;
smiter in, innan man hunnit stänga dörren.

Så har en november dag gått förbi
nästan obemärkt,
men ändå en dag.
ue




































Fri vers (Prosapoesi) av Ulf Ekeram
Läst 191 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-11-24 18:44

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
Vacker och
vemodig beskriver
du med fina bilder
en novemberdag
Släpp inte dikterna
fortsätt skriva

2015-11-24
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram