Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Idag tänker jag att Lennart Hellsing nog ändå är den som påverkat mig och mitt skrivande mest. Sjörövarboken, Där uppe i gardinerna, Det var så roligt... Tack för alla verser och skratt. Bild: Eget foto. Piano: Mattias Gustavsson.


Hommage till Hellsing

 

Glade farbror Stiltjestjärna
på kalas han bjuder gärna
Både adelsmän och präster
alla är de Stiltjes gäster

Festerna är alltid långa
även bönderna får komma
Se en gris från Skarpenord
ligger under Stiltjes bord

Upp på bordet ligger maten
dukade galant på faten
Från sin bur hörs undulaten
tuggandes på grönspenaten

Äter gör de
allihopa
Påven äter med en skopa
Alla gästerna de dricker
Påven dricker så han spricker

Glade farbror Stiltjestjärna
skålar glatt och bjuder gärna
alla damer uti dansen
Hunden viftar glatt på svansen

Ungefär vid klockan nio
kommer storbesök från Rio
en dansös från Copacabana
dansar samba med en trana

Klockan tio är det poker
stadens pajas får en joker
Sedan spelas bridge och fia
insatsen är högst en tia

Klockan klämtar, elva gånger
från terrassen hörs det sånger
Någon blåser upp ballonger
Titta, prostens blå kalsonger

Glade farbror Stiltjestjärna
trippar runt och språkar gärna
Katten jamar, hunden skäller
farbror Stilje är så snäller

Klockan slår, nu är den tolv
Gästerna på Stiljes golv
gäspar stort, nu är de trötta
Fötterna är också nötta

Se en gumma lyfter glaset
niger, tackar för kalaset
Alla andra gör detsamma
Påven lyfter glatt sin kanna


Glade farbror Stiltjestjärna
vinkar glatt, kom åter gärna
Lyfter på sin stora hatt
Klockan den är nästan natt




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Daniel_78 VIP
Läst 719 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2015-11-25 20:58



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Sparar som bokmärke, något skall man ju ha mellan sidorna...
2015-12-10

  Ingela Svenson VIP
I Hellsings anda! Han är saknad!
2015-11-28

  Anders Nordlander VIP
Tack för den
Lennart Hellsing är en ikon
en fantastisk människa
Han lever i alla underfundiga texter
Använder dom ofta i mitt yrke som förskollärare.
2015-11-26

  walborg
TAck för denna inspirerande text till minne av allas vår Lennart Hellsing!
2015-11-25

  Larz Gustafsson VIP
Instämmer till fullo i hyllningen.
Glömmer aldrig Bagar Bengtsson, Baltzar von Platen, Krakel Spektakel och alla de andra figurerna i Lennarts dikter.
En fin och cool del av min barndom.

Jag visste inte att Lennart lämnat jordelivet. Frid över hans minne!
2015-11-25

  Ingrid Trolle
En jättefin hommage
till författaren Lennart Hellsing
som nu gått ur tiden. Han
har verkligen glatt både barn
och vuxna. Mycket fint att du
hyllar honom.
2015-11-25
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP