Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ramlade ofta både som barn och vuxen






Han var som ett vinterlandskap
förrädiska isfläckar under snön


alla visste att de fanns
ingen visste var

ständig olycksrisk




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 353 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2015-11-26 11:56



Bookmark and Share


  Teresia Ridell
Ord som känns..
2015-12-01

  ResenärGenomLivet VIP
Jobbig situation...väl beskrivet...
2015-11-29

  Margit Grell VIP
Förrädiskt!
2015-11-28

    ej medlem längre
Sådana finns!
2015-11-27

  StinaJ VIP
Med sådana här personer gäller det att lära sig parera och sätta ner foten där det isfritt. Annars kommer man att ramla.
2015-11-27

  Maria Sundelin VIP
Vissa är som riskfall och andra som tickande bomber
Kramar
2015-11-26

    Dan Myrbeck
Lömskt...
2015-11-26

  Linda CH VIP
En högst otrevlig person man ska akta sig för. Bra och skrämmande på samma gång!
2015-11-26

  Gunnel Eriksson VIP
Här gäller det att se upp.
Uppfattar texten som dubbeltydig.
Författarjaget har en oberäknelig
person i sin närhet och då gäller det
att se upp och kanske gömma sig då
och då.
2015-11-26

  överlevaren VIP
Vara på sin vakt, kunna se under ytan och parera hastiga faror.....
Ja det är ett elände och tär på krafterna!
2015-11-26

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra metafor om ilska och humör som hastigt uppflammar.
2015-11-26

  Anya VIP
Oj...här känner jag att jag kan helt vara ute och cykla men tolkar texten som att det handlar om en person (kanske pappa) som har ett ilsket sinne. Och att de i omgivningen fick ta emot mycket.
2015-11-26

  Marianne Räf
Riskabel relation!
2015-11-26

  Lars Hedlin
Vimelkantighet i tvåtydlighet och dubbel betydelse..
2015-11-26

  Ida-Marianne
Jag ser att texten är dubbeltydig. Det gäller att ha broddar för att slippa halka och det gäller även att hitta något bra knep att hantera män som är oförutsägbart lika farliga som ett vinterlandskap....Men vinter (och män) vill vi gärna uppleva även om det har sina faror... :-)
2015-11-26

  louisegirl
Ja det känner jag igen mycket, tur att man klarat sig bra genom åren, med denna förrädiska is under snön
Bra ordat!
2015-11-26
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP