Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag och tiggaren är lika...


Tiggaren och jag

Hej!
Det var en dag.
Skulle gå och köpa till baket, till dopkalaset.
Väl ute vid affären satt en tiggare, och det kändes som att jag skulle hjälpa honom.
Hela tiden tänkte jag att, men jag har ju inga småmynt.
Då får jag ta ut en hundring, och det gjorde jag.
Tiggaren var så tacksam idag.
Hans namn var Vasilij, och mitt namn presenterade jag för honom också.
Fick så en puss på handen, när jag kom tillbaka till honom, med en jacka. Han ville ha den jackan som jag hade på mig, men jag sade till honom , att det var min enda. Kom så på, att jag hade en röd jacka hemma i hallen. Tydligen hade jag inte det, den hade nog burits ner, till källarförrådet av mig. Men jag såg en annan jacka som jag kunde ge Vasilij, då han sa att det var kallt. Jag gav honom min Långkappejacka. Ingen riktig kappa, men en jacka, som jag själv brukar ha tillsammans med en annan jacka på vintern, för att det är så kallt.




Bunden vers av Mim
Läst 262 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-11-26 13:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mim