Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ännu en novemberrapport.


Novemberdagar 2.

Dagarna rantar runt
med nätterna i släptåg.

De som älskar
skriver dikter om det.
De som slutat älska,
skriver dikter om det.

Det borde vara skillnad.
Men i runtrantadet
blir det lika.
Om vi sover eller vaknar,
älskar eller lägger av.

All början har ett slut,
Allt slut hade en början.

Skall vi börja sluta?
Eller sluta börja?

Likgiltigt vilket!

Har din glädje försvunnit?
Nej, men gömt sig.

Tillfällighetsvis!




Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 204 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-11-26 18:15

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
En härlig dikt om
hur lika vi är och
hur våra liv är lika.
Du skildrar det så
bra genom att få
det att likna en av-
och-på-klädning
Strösterikt är ju
att ingen försvunnen
glädje blir borta för
alltid. Den kommer
tillbaka helt och
hållet. :) Tro mig!
2015-11-27
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram