Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ögonblicksbild i tunnelbanevagn

En ung flicka i 15-årsåldern

med drömsk blick

och långa blonda flätor

sitter och fingrar

på sin mobil

med leopardmönster

Vad tror hon sig finna

i sin mobil ?

Lyckans Land ?

Mobilen har blivit

Alladdins lampa

Det är bara

att stryka på den

så framkommer

de skönaste syner

 

På andra sidan gången

sitter en äldre man

cirka 75-80 år

Han sitter där helt lugnt

och med ena benet

över det andra

Han har slutat att fingra

på tangenterna

för åtkomst

till Livets Shangri La

Han vet att allt

är fåfänglighet




Fri vers (Fri form) av Valter Örn VIP
Läst 532 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-11-27 18:14



Bookmark and Share


  StinaJ VIP
Gammal vet bäst oftast men inte alltid.
2015-11-28

  soligajag_1 VIP
Mycket bra poesi om dagens sanning i denna
apparat som man hoppas få 'liv ur' .
Bättre och njuta av en bok med 'vettigare innehåll' !!
2015-11-28

  Palett
Bra skildring av olika generationer !
2015-11-27

    Sefarge VIP
En del bär Minnets
Längtan i en
Mobil.
Andra inuti
Sig själva.
:)
2015-11-27

  Marita Ohlquist VIP
Bra förmedlat om olika generationer!
2015-11-27
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP