Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Önskan är ju fri...


GUBBE, DRÄNG ELLER MAN


Det lackar mot jul, jo då minsann!
Dags att fira in 1:a advent litegrann


Med pepparkaksgubbar
som sällskap i kvällen sen
Och glögg i små muggar
ett par till varje ben

Kanske inte ger njutning
till 100 % men ändock
Lite behaglig sidlutning
och mer tilltalande än min torra julebock

Om sedan en stalledräng
så småningom skulle passera
Jag bjuder honom in för häng
för sent att moralisera

Ber därpå att få låna fålen hans
skänkla och rida ut
vardagspress och obalans
och komma fram till nåt slags avslut



Det känns faktiskt som att stubinen är för kort
Så semester är nog vad jag behöver

Kan ingen goding komma och ta med mig bort
En goding med gröna fingrar och med klöver



Som ger mig doser av klorofyll
så jag blommar upp i en sorgfri nyans
Och tar mig med till gömd idyll
där livets trädgård har sin dans

En färd till grönskande sommaräng
att känna runt hjärta som tår
Få lägga mig ner i blomstersäng
känna doft av ungt uppväxtår

Ja det är min längtan nu och här
ett ultimat paradis
Få smutta lite på sommarens bär
Långt från jobb, städning, disk och spis


En önskelista genast jag skriva
frankera och skicka ska
Det är bara att tillkännagiva:
–Snälla Tomten –Ett manfolk vill jag ha!




Fri vers av Amari
Läst 675 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2015-11-28 12:11



Bookmark and Share


  Gunnar Barkenhammar
Snyggt jobbat
2015-12-26

  Larz Gustafsson VIP
Själv vägrar jag att fira jul.
Tomten finns inte.
2015-12-05

  Trädskugga
Vackra önskningar och
rop
som hör ihop. Bra :)
2015-12-05

  aol
Hoppas du får den julklappen önskningen uppfylld, bra berörande skaldat,
2015-12-05

    ej medlem längre
Snyggt, hoppas att tomten hittar vad du önskar..
2015-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Amari
Amari