Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det inre Vet allt om din Oändlighet

När människan sitt samhälle på inre värme, glädje, lycka och kärlek bygga,
Kommer människor känna sig fria och vara trygga.
När människan klyftan mellan det inre och yttre överbrygga,
Kan människan en bättre värld bygga.
Den som funnit sitt inre vet,
Att där finns universums oändlighet.
Den som funnit sitt inre vet,
Att där finns själens oändlighet.
Den som funnit sitt inre vet,
Att där finns den skapande kraftens oändlighet.

Pengar och makt har blivit det inres surrogat,
Som bara leder till avundsjuka och hat.
Din inre värme, glädje, lycka och kärlek är själens mat,
Som stillar pengarnas och maktens avundsjuka och hat.
Den som funnit sitt inre vet,
Att där finns universums oändlighet.
Den som funnit sitt inre vet,
Att där finns själens oändlighet.
Den som funnit sitt inre vet,
Att där finns den skapande kraftens oändlighet.

Vi söker glädjen, lyckan och kärleken i världen någonstans,
Men för att finna den måste vi ge vårt inre en chans.
Det inre leder människan genom livet likt en dans,
När vi finner det inre och ger det en chans.
Den som funnit sitt inre vet,
Att där finns universums oändlighet.
Den som funnit sitt inre vet,
Att där finns själens oändlighet.
Den som funnit sitt inre vet,
Att där finns den skapande kraftens oändlighet.

Människans jakt på pengar och makt blir till en diktatur,
Som dikterar avundsjuka och hat för att bygga runt det inre en mur.
Pengar och makt gör människan till hänsynslösa djur,
Som stänger in vårt inre i otrygghetens mörka bur.
Den som funnit sitt inre vet,
Att där finns universums oändlighet.
Den som funnit sitt inre vet,
Att där finns själens oändlighet.
Den som funnit sitt inre vet,
Att där finns den skapande kraftens oändlighet.

När människan har den inre kärleken som värdegrund,
Kommer människans riktning bli rak, stadig och sund.
När människan vandrar in i den inre kärlekens lund,
Får människan en varm, glad, lycklig och kärleksfull värdegrund.
Den som funnit sitt inre vet,
Att där finns universums oändlighet.
Den som funnit sitt inre vet,
Att där finns själens oändlighet.
Den som funnit sitt inre vet,
Att där finns den skapande kraftens oändlighet.





Denna text planeras ingå i diktsamlingen "Oändligheten inom dig".

Låna gratis! Läs fler av mina dikter i e-diktsamlingarna ”Den inre resan” och "Den eviga resan 121 Dikter" från ditt bibliotek på nätet.
Ladda ner och låna "Den inre resan" och "Den eviga resan 121 Dikter"

Du kan också köpa e-diktsamlingarna genom butiker som Adlibris, Bokus och Bokon:
Den eviga resan 121 Dikter (Adlibris) 103Kr
Den eviga resan 121 Dikter (Bokus) 105Kr
Den eviga resan 121 Dikter (Bokon) 105Kr

Den inre resan (Adlibris) 33Kr
Den inre resan (Bokus) 32Kr
Den inre resan (Bokon) 39Kr




Bunden vers (Rim) av Peter Junell
Läst 356 gånger
Publicerad 2015-11-28 21:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Junell
Peter Junell