Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tankar om en bortglömd Amaryllislök...vart kommer det vackra ifrån...Ljud: Alice Babs Eget foto


Mot alla odds

 

Bortglömd

instängd utan ljus att växa i

ängsligt spörjande

ska det alltid så förbli

 

Vem kan leva

utan ljus och vatten

utan hopp

utan tröst på natten

 

Vad kan växa blomma

utan kärleksljusets klorofyll

där ensamhetens vanmakt

är mörkrets nattsvarta idyll

 

Det fanns en kraft

och den var din

men frågan är – var har jag min

En kraft

att genom hindren spränga

för att den vackra röda klockan

kunna kränga – på stjälken din

fast utan blad

så vit och skön

fast den ju borde varit grön

 

Mot alla odds

blev du min röda Amaryllis

en skönhet av ett märkligt slag

när jag förvånad

dig förlöste

denna korta ljusa

vinterdag




Bunden vers (Rim) av Siggesdotter
Läst 425 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-11-28 18:02



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Starkt och bra!
2015-12-05

  Nina.H
Du skaldar underbart! Underbart!
2015-12-02

    Dan Myrbeck
Mycket bra skaldat!
2015-11-30

  Lärling
Mycket vackert, sant och hoppfullt!
2015-11-30

  ResenärGenomLivet VIP
Livskraften är så stark...det är mycket som händer mot alla odds...vackert skrivet...
2015-11-29

  Eva Helene VIP
Vackert, hoppfullt!
2015-11-29

  Linda CH VIP
Lågmäld, vacker och innerlig text om en vacker blomma! Dessutom mångfacetterad.
2015-11-28

  walborg
Hänförande text som gör mig glad
2015-11-28

  Maiah VIP
Mycket vacker....
2015-11-28

  Maria Sundelin VIP
Ibland finns det vackra där vi minst anar det
Kramar
2015-11-28

    ej medlem längre
Så fint!
2015-11-28

  aol
Underbart ömt skaldat vännen
2015-11-28
  > Nästa text
< Föregående

Siggesdotter
Siggesdotter