Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett sådant möte vill jag inte vara med om.


Ett obehagligt möte.

"Men är det verkligen du???
Dig, som jag älskade, när du var 23?

Hur har du hunnit bli
en snörpig tant så fort?

Bitter-sluten mun, tomma ögon,
hängande kinder.
Torr kropp, frusen själ,
stela små steg, som vore du rädd.

Du, som var så varm, så skön
och glad som en liten get.
Du hade glimrande ögon
och ett leende så ömt innerligt.
Kropp så levande
och poesi under kepsen.

Vad har hänt dig??
Har jag skuld i denna förvandling?

Må så icke vara."
tänker jag och mumlar:
"Hej då, lilla tant."

"Tack för allt som varit."

ue.




Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 270 gånger
Publicerad 2015-11-28 18:49

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram