Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Uppmaning till känsliga och barn - läs ej denna spökhistoria själv.


Från en fjäder - spökhistoria för vuxna

Hon dansar balett mellan träden.
Faller så plötsligt till marken.
Ett skrik -
och så tyst.
---
Hon vidrör din panna.
Du känner en lätt vindsmekning
från en fjäder.
>>Om andar kunde tala>>, säger du.

Skulle vilja.
Du tar ett foto.
På fotot sveper bara ett runt månljus,
hennes utsuddade ansikte i natten
>>lekte katt och råtta>>, vindsusade hon
en trast sjunger som en trast sjunger sant

En skog reser sig med björkar och barrträd
mitt i blixtmånen, mellan trädsjoken talar en kvinna
en man säger: >>Så får du absolut inte göra>>
glättigt svarar hon: >>Så länge jag vet vad jag vill>>
Och. Varför hon är underjorden.

Om du nu hör Smillas sånger.
Här, ta hennes kalla osynliga hand -
vars linjer är vitlätta fjädermoln
rista sanningen

ljuset faller på
det syns så fjäderlätt
så sveps hon iväg igen
Så kusligt, tänker du,
där du står med verkligheten
för din hand.








Övriga genrer av frun
Läst 161 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-11-28 23:56



Bookmark and Share


    Marica Dahl
Snygg text med ett starkt avslut!
2015-11-29
  > Nästa text
< Föregående

frun