Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Man soll nicht in alte Hasen gehen


Eljest

Lyssnade just på radion där man talade om fotbollsklubben i Östersund som gjort kometkarriär och nu skall debutera i Allvenskan.

Anledningen till deras metamorfos är att duktiga ledare; bl.a en f.d engelsk fotbollsspelare, har infört ett kulturellt program som gör att spelarna får en ny stimulans vid sidan av fotbollen.

När klubbchefen intervjuas så framkommer det att man tänkt på det norrländska talesättet "eljest" som innebär att vara lite annorlunda, göra saker på ett annat sätt. Bl.a har de läst litteratur och fått videohälsning  från en amerikansk författarinna.

Nu senast uppträdde spelarna i en bejublad dansföreställning.

Om det nu visar sig att laget blir framgångsrikt i Allsvenskan så kanske kulturintresset sprider sig hos andra fotbollslag i Sverige.

 

 

 




Övriga genrer (Kåseri) av Valter Örn VIP
Läst 196 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-11-29 09:17



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Underbart ord detta: "metamorfos".
Minns då en viss känd gävlesångare använde det när en god vän frågade varför han klippt av sig locken (som han hade i pannan).
2015-12-02

  Braindamage
Kan fotbollen och dess supportrar gott behöva. Även om man kan kalla idrott, en form av kultur.
2015-12-02

    Elisabeth Nilsson VIP
Spännande! Att inte bara gå i gamla hjulspår, utan prova nytt.
2015-11-29
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP