Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Det häftigaste med att vara gammal


det är häftigt att bli gammal
människan som genomskådar får nya perspektiv 
även förruttnelsen kan omges av ett skimmer
inte sällan händer det att romantik och fosfor sammanblandas

varenda dag en insikt om förgängelse 
det är så häftigt att att bli gammal
vis och illusionsbefriad
som: "nu vet man hur allt var och det var ingenting"

det häftigaste med att vara gammal är dock tvivlet
som snuddar vid ens panna
- vad visste jag? vad vet jag nu och framgent? ingenting 
här börjar allting om




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 391 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-11-29 12:07



Bookmark and Share


  aol
Ju äldre jag blir ju mer ser man illusionen vi lever i, och ändå atomen är aldrig född därför kan den aldrig dö vi är bygda av dom således kan vi inte dö vi går upp i något mycket större där det bara är solljus och sång där guden är himlen som kärleksfullt omsluter oss,
2015-12-12

    Madeleine Ågren (Maduska)
Älskar ju dina dikter. Känner så väl igen känslorna och tankarna, men skulle inte kunna återge dem. Tack för att du gör det!
2015-12-09

  ResenärGenomLivet VIP
En bra text som manar fram tankar...
2015-11-30

  erkki
Vis text som frammanar egna funderingar på temat. Det värsta är nog allt det pragmatiska man ser. Hur empatibefriat det mesta är. Man saknar ... ja, vad?
2015-11-30

  Marita Ohlquist VIP
Kroppen åldras och själen mognar!
2015-11-29
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger