Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Juleljus

Ett ljus har tänds
För att alltid brinna

Ett ljus har tänds
För att värma varje timma

För att i hjärtats mörkaste vrå lysa
Så att ingen själ mer ska behöva frysa

Liksom lågan leda i mörkret
Och liksom i tystnaden lyftas en stämma

Har Han nu kommit
För att ge oss alla ett hemma

Om än ute i bitande kyla
Eller förvarad under trygga tak

Aldrig har vägen till sann kärlek
Varit så rak

Så minns nu detta, när ni tänder era tomtebloss
Att julen har kommit, för att stanna hos oss




Bunden vers av GG
Läst 270 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-11-29 15:20



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Fredens och kärlekens ljus!
Bra skrivet.
2015-11-29

  ResenärGenomLivet VIP
Ljuset behövs i denna mörka värld...
2015-11-29
  > Nästa text
< Föregående

GG