Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Minnet av dig lever

 

Den dag som idag är
lik den som var igår
men en skillnad
Du är inte här, men
ditt ansikte skimrar
i morgonens slöja

Jag kan inte förstå
hur det gått till
en märklig känsla är det
Att ditt namn dyker upp
vid varje sökning
trots det inte är ditt längre

Ett ögonblick av sorg som dyker upp
flyter genom mina ådror som en drog
obestämt påverkande mig utan rus
För jag ser ditt ansikte i mitt inre
ett ansikte jag lärt förstå med åren

Jag söker på nätet, läser gamla mail
ord som ristats i sand
och sparas av idoga diskar i dubbla servers
Du vilar bland alla ettor och nollor
ett ansikte som aldrig åldras mer
Ett ljus av forna dar sparas i din sista sång
en ljus och tvekande röst i natten

Jag stänger så sakta sidan med gårdagen
lägger din bild i hjärtats innersta
där ska du finnas och plockas fram
när trösten behövs i vardagens slit
Du är borta, men lever i allt du fött fram

En ny dag gryr och föder fram nya ljusstrålar
eller kanske stormvindar i höst-vinter-kylan
Min framtid är här och jag går den i möte
om än jag sörjer så finns livet runt mig
med fasta steg jag går ut i dess roulett-spel.




Fri vers (Fri form) av Linil VIP
Läst 174 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-11-29 18:10



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
.Vi bär spår
Av varandra
I varandra.
Goda samt dåliga.
Tack för innerlig
Dikt!!
2015-11-29
  > Nästa text
< Föregående

Linil
Linil VIP