Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sverige i december.


Vintervisa.

Morgonen biter natten i häcken.
Dagen härskar i tre timmar.
Sen kommer kvällen med natten i hand.
Häller bläck över landet.
Människorna hinner inte över gatan,
innan mörkret sköljer över dem.

På landet trevar man efter ficklampan,
som skall lysa upp postlådan
fylld med brev
om soliga stränder, palmer, glittrande hav.

Ficklampan slocknar.
Nu gäller det, att hitta stugan igen.

ue.




Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 423 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-12-01 20:34

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Åse Tropp VIP
Du skriver som om jag upplever allt, så nära!
2015-12-16

  Ingrid Trolle
Här får vi den verkliga
bilden av den mörka
hösten. Särskilt fick
strofen om livet på landet
att le:
med ficklampan i hand för
att leta efter brev i postlådan
Jag såg mig själv.
En riktigt sant beskrivande text
om vår tillvaro nu.
2015-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram