Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ja jag ber ibland


moln till Eva

Vita molnen i mitt hjärta
sträcka ut händer
vila i luften för en resa längre än min tanke
samla bakom slutna ögonlock en tro på underverk.

Jag andas moln till dig min vän
ser dina fötter gå före i mörkret
du skakar av skräck
du ser på mig
jag gråter
snuddar kraften du fått i dödens närhet.

Alla dina barn sjunger innan solen gått upp:
vita moln
stig in
lek i mig
skriv era lustiga namn kring mitt nystan!

Vi ska en gång alla brista och sjunga
utan röst
stå med händer kring inget och tvingas fylla inget med mening.

Nu tänker jag på dina lungor
deras form och rosaröda grenar.
Närmare än så här kommer jag inte skriker jag ut över himlen.
Kan vi vara ett slott av gnistrande moln omkring dig?

Ser henne gå längs de tunna linjerna i snölandskapet
helt naken helt hel
du är så vacker
så sjuk
så hel
vad kan jag göra annat än att sjunga för dig
här nu under klockan av ond sammet.





Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 319 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2015-12-02 21:16



Bookmark and Share


  ULJO
Storslagen text detta
2015-12-05

  Lars Hedlin
Underbart till livet!
2015-12-05

  Sommarina VIP
varmt och kärleksfulla känslor till en vän
fint
2015-12-04

    ej medlem längre
"för en resa längre än min tanke"
Inspirerande.
2015-12-04

  Anya VIP
Jag vet inte om jag tolkar rätt...men jag ser ett diktarjag som ber för att en annan människa ska bli frisk. Jag kanske helt är ute och cyklar. hoppas min tolkning av din fina text inte förstör.
2015-12-03

    Elisabeth Nilsson VIP
I vacker styrka skriver du om en skör människa i sorg som behöver dig och vita moln.
2015-12-03

  Marita Ohlquist VIP
Stark text om livets skörhet!
Sjung mitt hjärta, sjung.
2015-12-03

  i af apa
jag skär mig
på orden, du diktar
precis som du...
& målningen i bakgrunden...

stort!
2015-12-03

  Mats Edin VIP
Vackert, fint och stort
2015-12-03

  Respons VIP
Jag tycker om ditt språk och dina fantastiska bilder. Du har ett alldeles eget språk som jag gillar!
2015-12-02

    ej medlem längre
'helt naken helt hel' +aj;
(tankar till en blodig födelsedag)
2015-12-02

  KattenKin VIP
Väldigt vackert, man går sönder litegrann, men ändå tröstar dina ord.
2015-12-02

  Nanna X
Mycket vackert och smärtsamt.
2015-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP