Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärleken i ett nötskal

Ont i magen med en olustig känsla,
tänk att ord utan ord en grå tavla kan pensla.
Att läsa det som sägs mellan gester och rader,
blir ofta snedvridet i 180 grader.
Lätt att halka in på fel bana,
spåra ur och låta allting dala.
Men låt oss hålla oss på spår,
tala ur skägget i ett klarspråk vi båda förstår.

Att älska varandra är inte alltid lätt,
medberoende på alla sätt.
I allt, det är både tragiskt och ballt.
Läskigt och underbart.
Slowmotion och en jävla fart.
Köttande lustar.
Men också stånk, stön och frustar.
Skräckkänsla och eufori.
Fast, fast alldeles fri.
Älskvärd och värdelös.
Rakt in i kaklet eller också fjös.
Svart eller vitt.
Varken mitt eller ditt.

Vårt, vi och oss. För oss ska vi slåss.
För älskade du, för älskade mig, för älskade oss.




Bunden vers (Rim) av Soljänta
Läst 436 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-12-03 21:54



Bookmark and Share


  Den lilla tänkande
Ont i magen? Japp!
Särskilt när kärleken är oerhört vacker
men obesvarad.
2015-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Soljänta
Soljänta