Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den här lilla dikten började ta form när jag satt på bussen på förmiddagen idag. Eget foto Musik Händels Lascia cio Pianga


Ljuset som ringar på vatten

 

Ljus kan bli ringar på vatten

när skuggorna tätnar

och mörkast det är på natten

 

Plötsligt när krafterna rämnat

ett Jesusbarn föddes

och rädslan oss sakta lämnar

 

Lämnar ett tomrum att fylla

en plats för tillbedjan

där Barnet vi jublande hylla

 

Han som från Ljus kom till världen

ber oss att följa, se

aldrig mer natt blir på färden

 

Lys med ditt ljus över vatten

låt ringarna spridas

låt mörkret förvandlas

och skuggor bli ljus i natten 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Siggesdotter
Läst 494 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2015-12-04 00:29



Bookmark and Share


  ULJO
Mycket fint och mjukt skildrat
2015-12-05

  Lars Hedlin
En vacker text!
2015-12-05

    Dan Myrbeck
Fin! Får mig att tänka på min Julpsalm:

Vem kunde sia
om Josef och Maria
i salig, helig juletid?

Det sanna ordet
och framtiden föds
i salig, helig juletid.

En glädjetår
vi fälla får.

Hela jorden kring
och här hemmavid
i salig, helig juletid!
2015-12-04

  ResenärGenomLivet VIP
Mmm...ljuset behövs i mörkret...fina ord...
2015-12-04

    ej medlem längre
Vackra ord som ger mig bilder av värme, hopp och trygghet.
2015-12-04

  Maria Sundelin VIP
Denna hade lika gärna kunnat handla om att inge hopp till någon som mår dåligt
Kramar
2015-12-04

  Nina.H
Ljusspridande vackra ord!
2015-12-04

  aol
Så berörande fint skaldat
2015-12-04

    ej medlem längre
Ja, låt oss se ljuset bakom allt mörker å hylla den nyfödde som är vårt heliga ljus...
2015-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Siggesdotter
Siggesdotter