Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den första kyssen




Hösten
och den nya skolan
luktade ärtsoppa
i den svåra korridoren,
multiplikationstabellen
ur ärren i magisterns ansikte

Vintern
och Olof Palme sköts
frosten gnistrade
på mammas fönsterrutor,
och jag skäms
över vår Volvo med hål i golvet

Våren kom
och mormor tog farväl
i natten utmed E 4an
förstod vi så lite,
min bror och jag
om varför mamma inte sjöng längre

Sommaren
som gjorde ont av skönhet
fortet
jag byggde i den lilla dungen,
i sorgen
efter den första kyssen




Fri vers (Prosapoesi) av jimmy welleby
Läst 603 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2015-12-04 21:43



Bookmark and Share


  aol
Så fin sammanfattning av en tid som hörde hjärtat till,
2016-04-28

    huldran
Ett minnesrikt år i alla bemärkelser som du lyckas fånga med några intensiva rader.
Tack för att du delar med dig.

2016-01-03

  RitaBrunner
Konstruktivt: Bra!
Icke konstruktivt:
Förbannat bra!

2015-12-05

  Tino
Alltså vilken magisk text!
Du skriver helt underbart.
Blir ett bokmärke!
2015-12-05
  > Nästa text
< Föregående

jimmy welleby
jimmy welleby