Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ordet avslöjar en sorg över lidandet.


Omsorg.

Ett så vackert ord!
Modern sörjer om pojkens skrubbsår
med plåster och kyssar.
Fadern hyser omsorg om sin familj.

Besök en ladugård.
Där råder omsorg.
Husbond om djuren.
Korna om varandra.

Naturen sjuder av omsorg.
Vem har sagt, att den är grym?
Ömt sluter sig lejonets käftar runt antilopens hals.
Varsamt örnens klor i harens rygg.
Jagande vargens ögon glimrar av ömhetl

Kan du se och förstå denna kärlek och smärta,
då kan du också förstå
Änglarnas uppgift:
att med omsorg vaka över oss.
ue.




Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 203 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-12-04 22:38

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Förståelse
Om lidande.
Som allt levande
Delar(på olika sätt)
Himladjupt.Fint Skaldat!
Tack för Insikten.

2015-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram