Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så måste det ju vara!

Hon såg orättvisan i hur hon och andra blev behandlade och nervärderade i ett mansdominerat samhälle, hur kvinnor fick lägre lön för samma arbete och blev tillslut ”feminist” Flera var som hon och hon blomstrade så pass att hon allt mer började se ner på män. För vem behöver egentligen män? Alla män våldtar och det är ju män som står för allt våld i världen. Det är mäns fel att det är Krig. Hon hatade män och lät sig inte tystas. Snart blev hennes åsikter om män så pass högt hörda att hennes forna likar, de där som bara ville ha jämlikhet en skugga. Alla feminister hatar Män, de är lägre än kackerlackor. Så måste det vara.

”Och alla moderater är rika överklasssvin som bara tänker på sig själva..” Så måste det vara!


Hen ville ha jämlikhet och sudda ut klyftorna mellan rik och fattig och snart blev det röda strumpor och Fjällrävenjacka i grönt med Palestinasjal på. Hen hade många vänner som tyckte lika och stod för jämlikheten. Alla som inte tyckte som Hen hade fel och att slåss för det hen trodde på var alltid rättfärdigat. Så vad gjorde det om en polis eller två fick en glasflaska i skallen när det gällde den goda saken? Och alla som inte ville ha ”rättvisa” var idioter och rasister. Alla Hens bekanta som inte var med i att slåss eller göra folk illa blev till skuggor bakom Hen, för alla måste ju stå och vara exakt lika som Hen är. Så måste det vara.


”Och alla Socialdemokrater är arbetarklass som arbetat hårt i medelklassens svensonliv..” Så måste det vara!

Han tyckte inte det stod rätt till hur landet tog emot flyktingar och hur vi blundade för hur vi tar hand om de gamla. Inte heller ville han ge vika för de traditioner han lärt sig av sin Pappa, sin Farmor och forna anor. Hur de restes majstång, hur det sjöngs och hur dom var stolta över att få vara del av ett sådant fantastiskt land som vi alla bor i. Yttrade han sig om den orättvisa han tyckte sig se blev han kallad rasist, för det var fel att vara stolt, det var fel att vela ha kvar sitt arv, fel att hissa flaggan, fel att sjunga om fädernas land. Han blev hånad och slagen blodig, rasist måste han ju vara! En dag fick han nog och fick svärta över sina värderingar och såg alla som inte tyckte som honom som lägre och han blev hårdnackad. Är dom inte som mig har dom fel och allt som dom vill ha är fel, alla människor dom vill ha in är fel. Han blev kallad nazist och kanske hade dom rätt. Alla som tyckt som honom innan han gick för långt, innan han blev slagen och hånad för sina värderingar måste vara som honom. De måste vara rasister och nazister, de måste hata allt nytt, de måste vara onda. För så måste det vara!




Prosa av Thurizas
Läst 341 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-12-04 23:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Thurizas
Thurizas