Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att tampas med mörkertiden


Innan det dagas



Det är inte svårt att vara uppe före solen
men tungt att se dagen försvinna
innan den fått lov att niga sig till ankomst
i mina nattstyva händer

Det är också tungt att se solen gå ner
innan händerna hunnit knyta
dagsverkets rännsnara runt pliktsäcken
allt känns ofärdigt i mörkret

Galet är att ha för lite tid
att gala på, för mycket mörker
att förtränga med stål mot flinta
irrbloss bara, irrbloss och vraklura

Medan orden tränger ihop sig i stjärnfalan
masar sig middagssolen nyvaken
nätt och jämt över missmodets rand men
sträcker sig redan lojt mot sin aftonsång

Här leder bara milda, knappt synliga ljus
från mörker och mörker till mörker
här i skarvarna faller alla
för minsta hemgjord fackla





Fri vers (Modernistisk dikt) av Björn Donobauer
Läst 801 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-12-07 09:40



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Det är väldigt orättvist att en sådan text ligger lång borta från estraden visa nu, en återfödelse jag som gillar den skall försöka ge! Tack!
2016-03-13

  axveronika
vackert och välfångat
2015-12-12

  Minkki VIP
en text att läsa på morgonen, då är angsten lättare att tackla
2015-12-09

  Gisela Nordell
roliga ordvändningar "vraklura" och bildspråk
"dagsverkets rännsnara runt pliktsäcken"
den känns igen, att inte hinna klart
ändå poetisk
2015-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer