Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ingen årstid som sensommaren kan skänka ro och trygghet...


Augustinatt

Augustinattens andetag smeker min kind.
Leker bland löven, älskar var lind.

Mossans silkesbädd beträder.
Vilande får skydd från oblitt väder.

Jägarens måne stor och rund.
Badar i ljus, var vrå, var lund.

Ögonlocken tunga faller ihop.
Så glider du undan, hör ej nattens rop.

Magisk är vilan i sommarens famn.
Du vilar för evigt med mod i barm.




Bunden vers (Rim) av Gucke
Läst 299 gånger
Publicerad 2015-12-08 23:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gucke