Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Öva sa hon!


Tips om hur man läser text!


Skådespelaren har gått
jag sitter här och tänker på hennes tips om hur man läser sin text:
Andas
Föreställ dig en disktrasa bakom publikliken, vila blicken där
Behåll fokus om någon lämnar lokalen
Memorera innan du stiger ur sängen text du vill minnas utantill
Öva högt på promenaden
Våga känslan i dig själv finnas om du själv är berörd når orden fram
Lyssna in orden samtidigt som du säger dem
Bli med ord föd dem ur dig som fåglar
Var i din bubbla och stig ur den om du klarar det vid rätt tillfälle
en lång text kräver fler variationer än en kort så:
växla tempo
lek med uttrycket
låt texten va ilsk förståndig gullig flödande korthuggen punktig hackig eller svävande.
Ja som när du dansar kunde den få va
om du törs följa haren som springer.





Prosa av Magdalena Eriksson VIP
Läst 296 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2015-12-09 18:32



Bookmark and Share


  Barkarve
Infotainment! Tack för tips och inspiration??
2020-02-01

  Lars Hedlin
Tackilitack .)
2015-12-16

  Peter Olausson VIP
tackar för detta, goda råd i poetisk form: att föda orden som fåglar, att ha modet att följa haren när den springer. Tycker om!
2015-12-11

  ULJO
Tack för tipset
2015-12-10

  i af apa
ja visst!
om alla läxor voro
lika underhållande
som din teXt här... : )
2015-12-10

  Marita Ohlquist VIP
Bra om att fånga åhörarnas intresse så de inte slår dövörat till!
2015-12-10

  Tor-Björn Gustavsson VIP
Tack för lektionen.
Bra sammanfattning.

Hade bra! TBG.
2015-12-09

  lodjuret/seglare VIP
Jag tror att dina texter, eller i alla fall texter som dina kommer att få antingen något nobelt pris eller något alter nativitet
2015-12-09

  Sommarina VIP
Ja bra, följa haren. Lite så är det.
2015-12-09

  Respons VIP
Fantastisk poesi om textläsning att spara och minnas!
2015-12-09

  Nanna X
Bra tips för att skapa närvaro!
2015-12-09
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP