Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna typ av flöden från mig är av princip av analog karaktär, dvs de är lika giltiga för religiösa eller andra former av idealistiska grupperingar och frågeställningar i samhället ...


Extremister är det fler än de vi ser på nyheterna som är ...

... Inte utan 
att tanken fångar
hur miljöaktivister
kidnappar miljöfrågorna
och för de egna intressena
kratsar manegen 
och sätter eld på frågorna ...

På den andra 
extrema sidan
finner vi olje- och kol-förespråkarna
De fossila vinstintressenas motsvarigheter ...

Ingen av grupperna 
är egentligen intresserade av
att den 80-procentiga majoriteten
bestående av en tyst grå massa 
vilken redan länge sedan tappat intresset
då det inte är någon som synes intresserad
av att vare sig lyssna till vad de tänker och tycker
eller om de så gör ens ids bry sig ...


Vare sig inom nämnda tysta majoritet
eller bland de övriga omgivande minoriteterna ...

Makthavare och beslutsfattare,
liksom forskningsinstitutioner,
universitet och högskolor
väljer att följa opinionsyttringar
som ger eko i press och media  ...

Och det är en intressekedja
där de mer extrema ytterligheterna
bland minoriteterna 
i princip äger ensamrätt
på opionionsbildning
då de är skickligast och eller
mest villiga att offra sig för
att höras och synas ...

Men faktum är
att om vi verkligen är 
intresserade av vår framtida miljö
och klimat-utveckling
måste extremisternas inflytande
minskas radikalt!

Och den stora tysta majoriteten
återuppväckas till att bli aktivt deltagande
i alla delar av kampen för vår framtid!




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 265 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-12-10 08:22



Bookmark and Share


  WyS VIP

De sju dödssynderna blommar....

Ingen äger något. Allt är ett lån.

Det man lånar ska man vara rädd om!


2015-12-11

  Carl Mikael Fäldt
Personligen tycker jag att miljödebatten är ett skämt!

Ingen verkar begripa att vi människor är för många i det ekosystem vi lever i!

60& av alla levande arter är just >NU utdöda på vårt klot!

Givetvis menar jag inte att vi skall påbörja en utrensning model NAZI!

Men vi bör veta att våra dagar är räknade!
2015-12-11

  Åsa Njunjes
Den stora majoriteten ligger nog fortsatt i materialistisk dvala men borde väl snart vakna upp med allt starkt alarm kan man tycka. Sömnen verkar djup. Det är väl det enda som är bra med att alarmets styrka fortsatt ökar.
2015-12-10

  Hanna Mari Wallin
Sanningen ord här!

Kanon bra text Peter !

Bokmärker!

2015-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP