Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Logik?


En nykter tanke

Makt är att kunna bortse ifrån logik,
att utöva makt är alltså ett berusningstillstånd.
En maktmänniska är med andra ord en missbrukare.

Maktmänniskor är den största maktfaktorn i samhället,
alltså styrs samhället av missbrukare.
Som (författare) måste jag fråga mig, vad leder det till?

Missbruk är att öka dosen makt för att undvika logik,
att utöva makt är alltså att lämna verkligheten för gott.
Hej då, Aniara och lycka till på resan rätt ut i Rymden.




Fri vers (Spoken word/Slam) av Trädskugga
Läst 307 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-12-10 09:23



Bookmark and Share


    Marica Dahl
Kloka ord, gillar resonemanget!
2016-01-26

  Tessii
Maktmissbrukare ja oroväckande tanke
2015-12-11

  Hanna Mari Wallin
gillar denna text...som ger eftertanke och manar till ansvarstagande och reflektion
2015-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Trädskugga
Trädskugga