Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kanske hade den gamle japanske nobelpristagaren i fysik från 80-talet rätt när han uttryckte nödvändigheten av att naturvetare måste bli mer humanister och vice versa ... Tror det finns en analog nödvändighet även på andra områden ...


Det som verkligen är ...

... någonting
om vilket vi kan
komma överens om
oavsett vi är
kvinna eller man ...

... är allt 
och ingenting
så länge det ej
påverkar just våra
egna värderingar
i allmänhet
men än mer
att det ej 
kostar någonting
personligen
för någon av dem
oavsett vem
som ingår i överenskommelsen ...

Med dessa förutsättningar
som grundläggande utgångspunkt
blir formuleringar 
och
ordkonstruktioner
väsentligare än resultatet 
överenskommelsen syftar till
eftersom framgång mäts
utifrån hur väl vi lyckas med
att slippa egna förpliktelser
och därmed få behålla
så många och så mycket
av alla fördelar 
som vi allra helst vill ...

... och förutan vilka
vi ej är särdeles intresserade
av att någon överenskommelse
överhuvudtaget ens kommer till ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 294 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-12-10 21:13



Bookmark and Share


  Hanna Mari Wallin
En text som bör läsas om och om igen!
2015-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP