Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Denna gång var det Bernie S. Siegels bok Kärlek, Medicin och Mirakel som skulle rensas ut. Jag har skrivit om den förut, jag har läst den förut. Understreckat, läst, begrundat. Hämtat kraft. Men kraft att göra mig av med den ger den inte...


Om när läsekonsten är till förfång för rationellt agerande

 

Händer det också andra?

Som inte vill drunkna i tryckta ord

som på allvar tar en bok i sin hand

för att sortera ut den?

Att bokens tyngd i handen bjuder in

till en hastig sista genombläddring,

att blicken känner igen, bekräftar, nickar

Just så. Därför! Är den så fin.

Att njutningen fortgår, tanken vilar,

sinnet gläds och hjärtat stärks.

Där gick en timme. Hoppsan!

 

Och boken klassas som En Av De

Omistliga ...

 

 

Sisyfos vet det:

fåfängt kämpa mot kaos

om man kan läsa

 




Fri vers av Minkki VIP
Läst 434 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2015-12-11 18:12



Bookmark and Share


  AgnesP
Böcker är som årgångsviner:) Blir bättre med åren. Så väl fångat om det där med att säga farväl till en bok. Själv hade jeg 50 lådor med böver när jag flyttade:)
2016-01-26

    ADI Nehlin
manar till eftertanke..väl skaldat
2015-12-20

  Björn Nilsson VIP
Att kasta bort en bok känns nästan som att kasta bort en kompis. Inte bra! Att ge bort boken till någon som kanske har mer nytta av den känns bra, men inte att låta den försvinna i soporna!
2015-12-12

  Monika A Mirsch VIP
Märkliga stunder - uppfriskande med dammstorm i näsan - känns igen. Goda ord i mörka tider!
2015-12-12

  Bossepoet från Österbotten
Jag sitter bland minns
och ändå påminde du mig,
hur nära kaos jag var.
Boken jag kastade.....
2015-12-12

  soligajag_1 VIP
Vill inte saka den , , vill saka den .
Den följer med mig i drömmen. .
Härlig lektyr!!
Bra poesi!!
2015-12-12

  walborg
Bokmalar har det inte lätt
2015-12-11

  Nanna X
Usch förstår precis, är ju på gång att flytta och måste sortera böcker...
2015-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP