Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om någon gör mig illa så ger dig mig inte rätt att ge mig på någon annan som inte gjort något mot mig bara för att den är möjlig att ge igen på ...


Att ha varit utsatt för övergrepp och eller övervåld ...

... vare sig det är
psykiskt eller fysiskt
betingat och påtvingat ...

... är ingen ursäkt
för att själv
vare sig
göra detsamma 
mot någon annan 
eller
att göra någon 
man möter senare i livet
till förövare ...

... för att få 
behålla sin offer-roll ...

När brotts-syndikat
och enskilda kriminella
gör oskyldiga till utpressningsoffer
anses det i lagens mening
som just ett brott 
vilket har lagstadgad straffpåföljd ...

Det är 
tro det eller ej
faktiskt så
att om du spelar ut
offer-rollen 
och gör någon till din förövare
för att få den att känna skuldkänslor
och därmed kompensera dig
på vilket sätt det än må vara
är det såväl i teori som praktik
så att du gör dig skyldig
till motsvarande analoga kriminella handling ...

Att du kanske inte kan låta bli
att göra så mot dem som bryr sig om dig
som du möter i ditt liv
kan det du varit med om och upplevt
möjligen vara en sannolik förklaring till ...

... Men det är vare sig en ursäkt för
eller förmildrar dina handlingar
mot den som du själv förgriper dig på
när du den som dig vill väl
söker få att känna sig som din förövare
så som du oavsett dina skäl defakto gör ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 437 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2015-12-12 06:02



Bookmark and Share


  Micael Axelsson
Den där offer-rollen är det nog många som bär, både medvetet och o-medvetet.

Sen krävs det säkert en hel del ansträngning för att borsta bort, och fila ner alla de vassa kanter vilka skapats ur detta.

Inte alla som har den sortens självinsikt, vad det är som kan ligga bakom, så brandfacklor kan kanske antända tanken hos några.
2015-12-16

    frun
Bryr vi oss om varandra? Gör vi verkligen det?
2015-12-12

  Hanna Mari Wallin
Sanna ord som borde läsas av alla.

Tack Peter för att du lyfter fram detta
på et konkret och sakligt sätt.
2015-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP