Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Efter en idé av TrollTörnTrappans poesi om Älva Älskog (och den hÄrliga vokalen Ä)


Älfabete

Älfabetet äro ändast till för älvor och änglar där det härkommer ifrån. I äventyrslandet Ängland verkar dessa älskliga varelser med att sprida kärlekens änglastoft och ängamat där det helst ässkas.

Älfabete är  en förkortning av Älvornas Arbete. De är kanske inte så vältaliga men när de talar gör de det på ett mycket klingande och vackert Älvdalsmål. Äkthet, ärlighet och ädelmod är deras kännetecken förutom att de är mycket väna och kärleksfulla.

Ära vare äna i himlahöjden där äpplena inte faller långt från Edäns trädgård och änglaäggen hänger på skära, säkra vädersträck i längtans och glädjens väntande på att få kläckas under månskärans sken på stjärnornas scen.  

När äggen äntligen kläcks växer de små älvbryona och änglena upp ovärkligt sekundär-säkunder- och sekundersnabbt. De fjäderklädda färggranna vingarna hinner knappt torka innan öronen är torra. 

Människorna kan ännu inte se dem eller höra dem men de kan fläckvis känna verkningarna av Älfabetet.

 

Källorna äro varma men tyvärr saknas hänvisning  :)

 

 




Prosa av prima donna
Läst 406 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-12-14 00:06



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Så bra fortsättning ?
2015-12-16

  jimrsbjorklund
Mycket vackert och storståtligt, mycket romantiskt på gott och ont....Jag frestades att bara skriva 'Äh' för att det vore så kul men det vore inte vad jag tänker och känner...Denna längtan till äääkta, detta slit för att ha NÅN sann botten i den här tiden...jag sliter själv med frågan men är desillusionerad för tillfället...Man vill gärna retas lite avundsjukt...'Äh'.
2015-12-15

  Monika A Mirsch VIP
Den Ärliga vokalen Ä är gripande - i väntan på Å och Ö ...
2015-12-14

  TrollTörnTrappan VIP
Äntligen tillägnas vår näst sista bokstav sådan älskligt hemvävd bägreppsvärld som den är värd i all sin vänt äventyrliga hänförelse...!
2015-12-14
  > Nästa text
< Föregående

prima donna