Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bokmärken på poeter

Undrar hur många sidor som kan få bli öronlappade?
Öronmärkta?
Ha bokmärken i sig.
Bokmärken som trillar ut, händer väl?

Men inte här på poeter.se.
Bokmärken, var det förr, när man läste, verkligen bokmärken som man stoppade i sina böcker?
Vad var det egentligen som kom att göra, så att man kallade bokmärken just för bokmärken?
Att man stoppade dem i en bok?
Men det var väl mer, att man samlade dem i en bok.
Sidorna där bokmärkena samlades, var endast fulla med klister, ingen text.
Och på modernare tider, har det blivit så, att bokmärken är, för att hålla reda på, var man är, i en bok, med text i.
Bokmärket flyttar sig, i takt med att man läser.
Bokmärken det modernaste, är här på poeter.
Där man bokmärker en text som man tycker om, och samlar i sitt arkiv, (sina sidor) på internet; Hur jobbigt vore det inte att ha en överstrykningspenna till elektroniskt format? Här på poeter har man sin bokmärkespärm, i form av...
samlade texter.




Bunden vers av Mim
Läst 244 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-12-14 15:37



Bookmark and Share


  Lars E Jönsson
liten färgad bild eller dylikt (som barn samlar), glansbild; märke som läggs i en bok; (datateknisk term) funktion som gör att man snabbt hittar ett visst dokument, en viss webbsida eller dylikt.
2015-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Mim