Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I repris. Julen är inte vacker saga för alla. Det var den inte för mig och mina syskon.


JUL, JUL, SKRÅLANDE JUL

Ögonblick blekta i klorin

fransiga i kanten

urvattnade

 

gömda, inte glömda

blodbestänkta

knivskarpa

 

dragen Tomtefar

slår Tomtemor till paket

barnen får smällkaramell

 

maten kallnar orörd

medan ljusen slocknar

i barnens ögon

 

JUL, JUL, SKRÅLANDE JUL




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 665 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-12-21 17:39



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Känsla som berör..kram
2015-12-23

  Marita Ohlquist VIP
Texten berör mitt inre!
Önskar dig en STRÅLANDE JUL!
2015-12-22

    ej medlem längre
Så förfärlig bild. Varma tankar till dig!
2015-12-22

    ej medlem längre
Du verkar dock stå stark trots alla svek, tack för att du påminner oss om det som inte är självklart för alla..
2015-12-21

  Tor-Björn Gustavsson VIP
Vad gör man som utomstående i dag.
Hoppas att din tillvaro är bättre i dag.
Hoppas att julen blir bra i år,trots att
ärren finns kvar. TBG.
2015-12-21

  Marianne Räf
Oj, inte den idealiska familjejulen, kanske ! Bra berättat !
2015-12-21

  Poeten Salvador VIP
Om man får se något estetiskt i en så tragisk situation, så är ögonblick blekta i klorin en fin bild
2015-12-21

  Magdalena Eriksson VIP
Iskall vind av erfarenhet äkta och något som aldrig kan glömmas men hanteras med största möjliga varsamhet. Att leva sig igenom och kunna skriva som du är stort. Vuxnas smärta injincerad ... dumma tomtefar!
2015-12-21

    ej medlem längre
Dina upplevelser skär i hjärtat och tankarna går till alla små och hjälplösa barn.
2015-12-21

    Dan Myrbeck
Ett barn som får uppleva
en dålig jul är ett barn
för mycket.
2015-12-21

  Öknens Ros VIP
ingen God Jul där inte..
2015-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP