Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ordets betydelse

Ord kan mana till eftertanke
eller bara förstöra
Ord kan skapa frihet
eller bara förgöra

Ord kan skapa kärlek och vänskap och ro
eller skaka hela ens värld, orsaka tvivel på ens tro
Ord som är få förunnat kan kännas väldigt skönt att få
men oftast krävs hela meningar för att vi verkligen ska förstå

Ord som tas ur sitt sammanhang
kan betyda något helt annat
Ord kan få en människa att ge upp och fly
när han eller hon egentligen borde ha stannat

Ord kan vara vackra
och skapa kreativitet
De kan ge oss fina dikter
som vi alla redan vet

Men glöm aldrig att ord
som ges och fås
Tyvärr även kan
skapa oro och missförstås




Bunden vers (Rim) av Marica Dahl
Läst 315 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-12-15 22:11



Bookmark and Share


  Trädskugga
En rikt förgrenad text som låter visa på en skarp och kristallklar insikt i hur våra samtal är ordnade. Mycket viktig punkt på slutet om hur vi aldrig vet hur ett ord tas emot av någon annan.
Djupt inom mig susar björkarna
2016-01-30

  överlevaren VIP
Ord har stor vikt och makt...
2016-01-02

    ej medlem längre
Sanningens ord du säger. Påminner om några av mina texter eftersom jag tycker detta ämne är viktigt och intressant. Jag har själv råkat ut för att man har ryckt mina ord ut ur sitt sammanhang och blivit anklagad för att ha skrivit saker som jag inte har skrivit. Det är just det som någon kan göra. De tar ett citat som man har skrivit, men när man lägger fram citatet så återges inte sammanhanget som förklarar vad meningen egentligen säger.

Texten din är helt suverän, bra skrivit.
2015-12-30

    snöö
Precis så svårt och motsägelsefullt
kan det vara. Ibland famlar man efter det rätta och ändå kan allt bli så fel, ibland blir det enklaste ordet så rätt.
Din dikt beskriver så väl.
2015-12-25
  > Nästa text
< Föregående

Marica Dahl