Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Triumfbågen


Fotografen





Älskade du
mitt öde

min tid
mina dagar
och mitt hem.

Du som lämnar
allt bakom,

överger,

viker av runt ett krön.

Jag,
blott ett liv

en stund
här i universum

att leva
åldras
och att dö i.

Vattnet
vänder åter

går tillbaka
och sedan ut igen

i blåst och karg.
kanske viker

av vid en vik
i stillhet

och låter sej
blänka

under miljarder
stjärnors natt.

Husen reser sej
högt ovan marken,

en luftballong
passerar

obemärkt
omkring molnen.

De står tätt
på en rad
stadigt
och vill bli

fotograferade

och satta
på ett vykort

och skickade
som ballonger

ovan moln

Jag tar en bild
och framkallar det

i mörkrummet.

Låter det torka
upphängd

med klädnypa
på ett klädstreck.

Konturerna
uppenbarar sej

i fixet

och jag ser plötsligt
ditt ansikte

i ett av fönstren
på bilden.

Nästa dag
lägger jag det
i ett kuvert
ned i en flaska

och låter det
flyta ut
i vattnet

som vänder åter
går tillbaka
och sedan ut igen,

i blåst och i karg,

kanske viker av
vid en vik

i stillhet
och låter sej blänka

under miljarders
stjärnors natt




Prosa av Lars Gullberg
Läst 472 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2015-12-17 11:07



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Oväntat, oberäkneligt är ödet. Vackert. Utlämnad.
2015-12-26

  Ingrid Trolle
En starkt berörande
dikt med en tragisk
början som böljar
vidare som en puls
och mynnar ut i en
stillsamt och varligt
placerat fotografi
i en flaskpost.
Mästerligt
2015-12-21

  Staffan Nilsson
Vacker bild av en evighet - det är så här det är, har varit och kommer att bli.
Och vi måste bevara ögonblicken - för oss själva och för våra barn.

2015-12-21

  jimmy johansson
Slutartiden.
2015-12-20

  Katinka VIP
Under miljarder stjärnors natt fastnar i mitt hjärta...
2015-12-20

  jimmy johansson
Fotostatkopia.
2015-12-19

    Sefarge VIP
Jag kan minnas en tid i mörker. ..
Sedan kom Du och fotograferade
Med dina ord och visade ljuset
Poesins kraft.Tack.Tack
I glädje jag säger. ..tack
:)
2015-12-17

    ej medlem längre
Fantastiskt bra skrivet. Du får ord som "mörkrummet" att framträda i sin klarhet och bli intressanta.
2015-12-17

  Lovisa Lindbom
Vacker och melodisk text. känns lite som en del av en novell eller bok. Man vill veta mera.
2015-12-17

  Nanna X
Vilken fin och långsmal historia, både episk och poetisk!
2015-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg