Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ursprunget till uttrycket


Det regnar katter och hundar

Kanske säger man att det regnar katter och hundar för att det i England möjligen skulle finnas många katt och hundägare. Kanske är det ett trygghetstänk som ligger bakom, att det skulle kännas tryggt med den tanken av att det regnar katter och hundar, när det regnar, de är ju mjuka, ibland som regnets vattendroppar, men regnet kan även vara hårt, som man kan tänka sig en fullvuxen Grand Danois som kommer ner ifrån skyn, i huvudet, kan inte vara skönt? Uttrycket det regnar katter och hundar, måste vara ett trygghetstänk, men bara om det är valpar och kattungar som åsyftas, när det regnar.




Bunden vers av Mim
Läst 290 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-12-18 10:12



Bookmark and Share


  Lars E Jönsson
It's Raining Men, en ganska bra låt
2015-12-19

  Evelyn Falk Möller VIP
Hahahhaa....

Många tankar ligger bakom denna fundering. Man kan verkligen undra vad alla konstiga uttryck bottnar från egentligen.
Tycker du förklarar detta mycket bra.
2015-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Mim