Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jo, jag väljer att på honom tro....


Jag skall fånga Tomten jag


Snart det dukas upp till en härlig atmosfär
Mat, dryck, inslagna paket skall mätta begär
Hoppas också på lite tjo och på lite tjim
Så kroppen får sitt och håller sig i ypperligt trim
Vill ju vara och förbli en tusenkonstnär


För en riktig karaktär på ingång strax är
Spektakulär men fantastisk och familjär
Han gör mig svag och hjärtat uti bröstet klappar
Maskerar sin söta charm, men trycker på rätt knappar
Tur jag inte lider av diabetes eller hjärtbesvär


För även om någon sagt att allt bara är en chimär
Eller att han på bekantskaper är mångmiljardär
Är det för honom jag julen förbereder
Så han kanske en flirt med mig sen inleder
Och med all sakkunskap han bär, jag gärna startar en affär


Ser fram emot att ej längre vara ensam, en solitär
Kan börja som lärling, som volontär
För om jag nu äntligen kan få honom på kroken
Är det inte läge att tänka på pengar i plånboken
Mätt blir jag ju ändå, då jag med hungrig blick, honom förtär


Men eftersom han nu är så omåttligt populär
Kan jag inte riskera att vi glider isär
Säkrast därför att låta nubben vara
Och sikta in mig på goa gubben bara
Sen smussla ner honom i min sekretär
;-)




Fri vers av Amari
Läst 537 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2015-12-18 21:48



Bookmark and Share


  aol
Bra skaldat,
2016-08-04

    Peter Romance
Ler och skrattar åt dessa härliga rader.
Julen är här.
2015-12-18

    Lars J
Så bra!
2015-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Amari
Amari